Безплатна доставка за София за поръчки над 150 лв.

Няма продукти в количката.

Дар от Боговете

Да направим света по-сладко място!

Френската компанията за шоколад не просто иска да открива, но и да остави наследство.

Kогато някой или нещо се опитва да ви вгорчи живота, вие винаги можете да отвърнете подобаващо с парченце какаова сладост!

Valrhona: магията зад шоколада

Имало едно време едно парче шоколад Valrhona, което било ключ за рецепторите на човека. То отваряло ароматите и вкусовете и всеки бил облян от цял един нов свят Valrhona. Той звучал също толкова гръмко като Нарния, но бил по-хубав. Давал наситеност, емоция, вкус, аромат и качествено удоволствие, без да трябва да се навирате в гардероб. Същинска магия!

Valrhona: реалността зад магията

През 2022 г. Valrhona празнува своята 100-годишнина от създаването на шоколатерията Vivarais. Тя дава началото на бранда, ето защо задаваме въпроса: как Valrhona е станал толкова магичен и уникален шоколад? Благодарение на най-важното качество: креативността! Valrhona е стожер на въображението и иновациите във вкуса:

– През 1986 г. компанията изобретява първия наситеночерен, горчив 70% шоколад – Guanaja.

– През 2012 г. Valrhona отново правят революция, като шеф-сладкар на компанията Фредерик Бау открива четвъртия цвят шоколад Dulcey – той е истинско шоколадово злато!

– Малко след това компанията изобретява и предлага първия и шоколадов, и плодов кувертюр и нарича тази серия Inspiration. Тя представлява неустоима инфузия на шоколад и плод в едно.

– През 2021 г. Valrhona стартира първия веган шоколад Amatika 46%, създаден от Гранд Крю парцели в плантации в Мадагаскар.

– През 2022 г шоколадовата компания изобретява първия млечно-тъмен шоколад, наречен Hukambi 53%. Той съчетава бразилски тъмен шоколад и млечната сладост.

Природата е най-великият творец

Компанията зад шоколада Valrhona се стреми да щади природата и да произвежда екоустойчив вкус. Това е съвсем възможно, какаовата дълбочина отеква силно в небцето:

– Новият шоколад на Valrhona от 2022 г отразява именно отдадеността към природата. Komuntu обединява думите „общност“ (community) и африканския израз „Аз съм, защото ние сме“ (ubuntu). Той кореспондира с мотото на компанията: „Обединени, доброто става още по-добро“.

– През 2015 г стартират проекта Cacao Forest – Valrhona отглежда по екосъобразен начин какаовите плодове за своя шоколад в плантации предимно в Доминиканската Република.

– Valrhona става през 2020 г най-голямата компания за производство на шоколад, която е сертифицирана B Corporation. Тази титла означава, че тя е част от общност, която посреща най-високите социални и екологични изисквания и е посветена към прогреса на човечеството.

– През 2018 г Valrhona заявява, че до 2025 г ще елиминира всякакви въглеродни емисии от производството на шоколада си.

– До 2022 г Valrhona успява да намали с 93% пластмасата в кутиите си и с 18% теглото им, което дава резултат в 4 тона кашони и 10 тона пластмаса спестени за година.

Опит и наследство

Valrhona никога няма да спре да създава магия, защото креативността и откривателството са част от ценности ѝ. Компанията високо цени творчеството и обмена на опит. Тя продължава да изследва нови вкусови територии, като за тази цел притежава специално обучени и тренирани в продължение на 1 година 200 дегустатори. Те опитват всяка нова идея, за да тестват именно нейния критичен минимум магичност!

Френската компанията за шоколад не просто иска да открива, но и да остави наследство. Ето защо споделя своето ноу-хау и възпитава традиции в гастрономическа култура у хората с кампаниите си като La Cité du Chocolat (Градът на Шоколада) и l’École Valrhona (Училището).

Шоколад за пример

Следователно Valrhona не е просто шоколад или просто магия, той е самият Шоколад! Компанията иска да вдъхнови всички в шоколадовата индустрия да последват примера ѝ и да се обединят за един неповторим и природосъобразен сладък деликатес! И магията, която разпръсква върху рецепторите ви, е резултат от креативност, творчество, търсене на съвършенство, несравнимо качество в какаовите зърна, пристигащи от Доминиканската Република, Перу, Гана, Бразилия, Бали, Мадагаскар и др. Но най-вече благодарение на страстта, която Valrhona влага в шоколада си, впоследствие засияваща и във вашите очи! С вълшебния ключ за рецепторите, Valrhona ще направи света не само по-сладко, но и по-добро място!

При нас можете да намерите както домашно приготвени десерти с Valrhona, така и бонбониери и шоколадови блокчета.

За Автора

С любопитство и задълбоченост през дългата си кариера като журналист, пътешественик и два мандата като дипломат Милена ДИМИТРОВА е опознала различни кулинарни традиции. Натрупала е опит, рецепти, умения и стил в изтънчени гурме школи във Франция и Швейцария. Живяла е една година в САЩ и осем години в Белгия. Наред с десетина други книги е автор и на „Проклятието на бялото сирене“ (в топ 100 на българската литература за 2021 година). Неуморно разширява географията и историята на познанията си за храната.

Оставете коментар


Количка