Безплатна доставка за София за поръчки над 150 лв.

Няма продукти в количката.

Дар от Боговете

Паста и антипаста

Вълшебството идва от привличането на противоположностите. Паста и антипасти. Теза и антитеза. Северът и Югът. Мъжът и жената. Денят и нощта…

Десетки видове италианска паста се домогват до трапезата ни. Който обаче си мисли, че с тях се изчерпва кулинарната фантазия, е в дълбока заблуда.
Антипастите (предястията) са стотици! Пък комбинирането на паста и антипасти (например в салати) умножава разнообразието до хиляди. Експоненциално!
Понеже в момента не ни вълнува статистиката, а вкусът, удоволствието от храната и устойчивото качество, ето какви антипасти препоръчваме за вашата трапеза:

– Био Артишок – маринован
– Прошуто крудо Сан Даниеле или Брезаола от телешко месо Блек Ангъс – на фини слайсове
– Био Сушени домати от слънчевата Сицилия
– Био италиански маслини – без костилка.

По 50 грама от всичко, което обичате, са достатъчни за идеалната салата. В която все пак като основа се подлага не каква да е паста, а фузили или пенне. Вие не сте дилетанти, знаете как да ги кипнете за 4 – 5 минути и да ги прецедите, за да са ал денте. Не ги размазвайте с масло, а подобрете съчетанието с антипастите с 1 – 2 супени лъжици зехтин. И вместо всяка друга вредна сол – петнайсетина каперси.
Като всеки италиански специалитет, и салатата с антипасти се поръсва обилно с пармезан. Щом не бързате, листа босилек или рукола изчерпват подправките.

Вълшебството идва от привличането на противоположностите. Паста и антипасти. Теза и антитеза. Северът и Югът. Мъжът и жената. Денят и нощта…

И да, никъде не пише в колко часа да ядете салатата с антипасти!

Може и за закуска, и когато и да огладнеете. Часът сочи само каква чаша вино да придружи елегантната ви салата. Ако е след 12 на обяд, най-подходящият компаньон е чаша Манзони на изба Кантина ла Салуте.

Едно късо еспресо накрая ще свърши повече работа от самолетен билет до Флоренция.

ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ

Дар от Боговете Ви препоръчва следните продукти

За Автора

С любопитство и задълбоченост през дългата си кариера като журналист, пътешественик и два мандата като дипломат Милена ДИМИТРОВА е опознала различни кулинарни традиции. Натрупала е опит, рецепти, умения и стил в изтънчени гурме школи във Франция и Швейцария. Живяла е една година в САЩ и осем години в Белгия. Наред с десетина други книги е автор и на „Проклятието на бялото сирене“ (в топ 100 на българската литература за 2021 година). Неуморно разширява географията и историята на познанията си за храната.

Оставете коментар


Количка