Паста и антипаста
Десетки видове италианска паста се домогват до трапезата ни. Който обаче си мисли, че с тях се изчерпва кулинарната фантазия, е в дълбока заблуда.
Антипастите (предястията) са стотици! Пък комбинирането на паста и антипасти (например в салати) умножава разнообразието до хиляди. Експоненциално!
Понеже в момента не ни вълнува статистиката, а вкусът, удоволствието от храната и устойчивото качество, ето какви антипасти препоръчваме за вашата трапеза:
– Био Артишок – маринован
– Прошуто крудо Сан Даниеле или Брезаола от телешко месо Блек Ангъс – на фини слайсове
– Био Сушени домати от слънчевата Сицилия
– Био италиански маслини – без костилка.
По 50 грама от всичко, което обичате, са достатъчни за идеалната салата. В която все пак като основа се подлага не каква да е паста, а фузили или пенне. Вие не сте дилетанти, знаете как да ги кипнете за 4 – 5 минути и да ги прецедите, за да са ал денте. Не ги размазвайте с масло, а подобрете съчетанието с антипастите с 1 – 2 супени лъжици зехтин. И вместо всяка друга вредна сол – петнайсетина каперси.
Като всеки италиански специалитет, и салатата с антипасти се поръсва обилно с пармезан. Щом не бързате, листа босилек или рукола изчерпват подправките.
Вълшебството идва от привличането на противоположностите. Паста и антипасти. Теза и антитеза. Северът и Югът. Мъжът и жената. Денят и нощта…
И да, никъде не пише в колко часа да ядете салатата с антипасти!
Може и за закуска, и когато и да огладнеете. Часът сочи само каква чаша вино да придружи елегантната ви салата. Ако е след 12 на обяд, най-подходящият компаньон е чаша Манзони на изба Кантина ла Салуте.
Едно късо еспресо накрая ще свърши повече работа от самолетен билет до Флоренция.
ПРЕПОРЪЧАНИ ПРОДУКТИ
Дар от Боговете Ви препоръчва следните продукти
-
-
-
-
-
О
11.25лв.Пармиджано Реджано150 гр. -
Добави в количка
11.90лв.Пене Ригате500 гр. -