Описание
Parmigiano Reggiano има много специфична текстура: твърда, зърнеста, почти пясъчна. Методът на производство се състои в загряване на сиренето до около 55 °C, което го изсушава и позволява да се съхранява много дълго време. До 3 или 4 години.
Млякото от ценната порода Bovine Rosse Reggiane се различава
основно с по-ниска млечност от всеки друг сорт. Необходимо е да се спазват правилата за производство на Parmigiano delle VaccheRosse, който предвижда, използването само на трева, сено и фураж сертифицирани като немодифицирани, в храната на говедата. Зърното е по-твърдо и по-сухо, а вкусът му е зърнест и силен.
МЛЯКО
●
Краве сурово мляко
ТИП СИРЕНЕ
●
Отлежало 24 месеца
ПРОИЗХОД
●
Италия
ВКУС
●
Наситен и характерен
ХАРАКТЕРНОСТ
●
Без добавки и консерванти. Вегетарианскo.
СЪЧЕТАНИЕ
●
Просеко, Кианти, Брунело ди Монталчино
Отзиви
Все още няма отзиви.