Канелони от патладжан - Дар от Боговете

Няма продукти в количката.

Дар от Боговете

Канелони от патладжан

Предястия

КАНЕЛОНИ ОТ ПАТЛАДЖАН

4 порции  лесна   30 минути

Тази оригинална вегетарианска рецепта за канелони от патладжан, салата от киноа и свежо сирене със сигурност ще се хареса на всички! Свежо ястие, идеално за впечатляване на гостите ви.

  • 150 гр. Шавру
  • 450 гр. Патладжани
  • 100 гр. Киноа
  • 100 гр. Лук
  • 1 Червена Чушка
  • 50 гр. Рукола
  • 50 гр. Фъстъци
  • 50 мл. Зехтин (за намазване на резените патладжан преди готвене)
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 30 гр. Зехтин (за овкусяване на салатата от киноа)
  • 1/2 ч.л. (3 г) Мащерка
  • 1 ч.л. (3 г) Червен пипер

1

Нарежете патладжаните по дължина на тънки филийки.

2

Смесете мащерката с 5cl зехтин. Намажете филийките с тази смес.

3

Поставете резените патладжан в тава, застлана с хартия за печене.

4

Загрейте фурната на 190°, с вентилатор, и печете 15-20 минути. Филийките трябва да са златистокафяви. Оставете да се охлади.

5

Изплакнете киноата с вода.

6

Сложете тенджера с вода да заври и сварете киноата според времето, посочено на опаковката.

7

Отцедете и оставете да се охлади.

8

Обелете и нарежете лука на ситно.

9

Нарежете чушките на малки кубчета.

10 

Нарежете на ситно руколата и счукайте фъстъците.

11 

Смесете киноата с лука, чушките, руколата и фъстъците. Подправете с лимонов сок, червен пипер и останалия зехтин. Разбъркайте добре.

12 

Намажете резените патладжан с Шавру.

13

Добавете салатата от киноа и навийте на руло.

14 

Закрепете с помощта на клечка.

Оставете коментар

Количка