Безплатна доставка за София за поръчки над 150 лв.

Няма продукти в количката.

Дар от Боговете

Пао джи Кейжо

Предястия

ПАО ДЖИ КЕЙЖО

4 порции  лесна  40 минути

Пухкавите хлебчета отвеждат към горещата си и темпераментна родина Бразилия, където са популярна и обичана закуска. Правят се със сирене и стават изключително въздушни и меки – като летни облачета!

  • 200 мл. прясно мляко
  • 50 мл. био зехтин Chateau d’Estoublon
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 400 гр. брашно от тапиока
  • 3 яйца
  • 200 гр. сирене Комте
  • 200 гр. сирене Ементал
  • 15 гр. бакпулвер (по желание, за по-пухкава консистенция)

1

Добавете млякото, олиото и солта в тенджера. Разбъркайте и оставете да заври. Изключете котлона и оставете настрана.

2

В купа добавете брашното от тапиока. Постепенно сипете горещото мляко с олио, като разбърквате.

3

След като сместа започне да се охлажда, разбъркайте я с ръце или с миксер.

4

Добавете трите яйца и разбъркайте, след което добавете бакпулвера за гъстота. Продължете да разбърквате всичко заедно. След това добавете настърганото сирене.

5

Разбъркайте добре и месете, докато тестото не залепне за ръцете ви. Това ще отнеме няколко минути.

6

Оставете тестото да отлежи в хладилник за половин час.

7

Вземете парче тесто и го оформете на топка с големина около 2,5 см (вземете една супена лъжица).

8

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, като оставите около 2,5 см разстояние между тях.

9

Печете в предварително загрята фурна на 200ºC за 15 минути или докато сиренето стане златисто и топчетата се изпекат.

10

За да проверите, обърнете и почукайте по основата, което трябва да издаде кух звук.

11

Яжте ги докато са още горещи, като аперитив, на закуска или за следобедна закуска!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Оставете коментар


Количка