Пао джи Кейжо
ПАО ДЖИ КЕЙЖО
4 порции | лесна | 40 минути
Пухкавите хлебчета отвеждат към горещата си и темпераментна родина Бразилия, където са популярна и обичана закуска. Правят се със сирене и стават изключително въздушни и меки – като летни облачета!
- 200 мл. прясно мляко
- 50 мл. био зехтин Chateau d’Estoublon
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 400 гр. брашно от тапиока
- 3 яйца
- 200 гр. сирене Комте
- 200 гр. сирене Ементал
- 15 гр. бакпулвер (по желание, за по-пухкава консистенция)
1 —
Добавете млякото, олиото и солта в тенджера. Разбъркайте и оставете да заври. Изключете котлона и оставете настрана.
2 —
В купа добавете брашното от тапиока. Постепенно сипете горещото мляко с олио, като разбърквате.
3 —
След като сместа започне да се охлажда, разбъркайте я с ръце или с миксер.
4 —
Добавете трите яйца и разбъркайте, след което добавете бакпулвера за гъстота. Продължете да разбърквате всичко заедно. След това добавете настърганото сирене.
5 —
Разбъркайте добре и месете, докато тестото не залепне за ръцете ви. Това ще отнеме няколко минути.
6 —
Оставете тестото да отлежи в хладилник за половин час.
7 —
Вземете парче тесто и го оформете на топка с големина около 2,5 см (вземете една супена лъжица).
8 —
Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, като оставите около 2,5 см разстояние между тях.
9 —
Печете в предварително загрята фурна на 200ºC за 15 минути или докато сиренето стане златисто и топчетата се изпекат.
10 —
За да проверите, обърнете и почукайте по основата, което трябва да издаде кух звук.
11 —
Яжте ги докато са още горещи, като аперитив, на закуска или за следобедна закуска!