Севиче от скариди по перуански
СЕВИЧЕ ОТ СКАРИДИ ПО ПЕРУАСКИ
4 порции | лесна | 80 минути
Покана за един гастрономически пасхален танц. Летните, свежи вкусове на скариди и зеленчуци ще се вихрят около небцето ви, предоставяйки бурно изживяване!
- 300 гр. почистени, предварително сварени и нарязани скариди
- 1 червен лук, нарязан на много тънки филийки
- 2 домата, много тънко нарязани на кубчета
- 1 или 2 зелени люти чушки, нарязани на кубчета
- сока от 3-4 лайма
- 1 връзка пресен кориандър, нарязан на ситно
- сол и пипер
- Био Зехтин Chateau d’Estoublon
- По желание: 1 изстискан портокал, в противен случай добавете 1 лайм
- По желание: нарязано на кубчета авокадо
- По желание: 50 мл концентрирано доматено пюре за сладост
1 —
След като измиете зеленчуците, нарежете червения лук на тънки филийки, доматите и лютите чушки на кубчета.
2 —
Добавете скаридите.
3 —
Изстискайте сока от 3-4 лайма, (по желание от портокал)
4 —
Нарежете пресния кориандър на много ситно.
5 —
Добавете зехтин, подправете с черен пипер и сол на вкус (супена лъжица доматен концентрат по желание).
6 —
Ако решите да добавите авокадо, нарежете го на кубчета.
7 —
Смесете всички съставки в купа и ги оставете в хладилника за един час.
8 —
Сервирайте в купа, лист салата, ендивия или друго като предястие с чипс от плантайн или пържени плантайни (патаконес, тостонес).