Описание
Собственикът на “Мезон Франсис Мио”, шеф “Франсис Мио” е трикратнен световен шампион в категория “конфитюри и сладка” и е номинован за най-добър производител на сладко във Франция през 2013г.
Франсис се отличава с умението си да избира добри, вкусни и ароматни плодове, като същевременно гарантира много кратко време на варене, за да запази всички вкусове.
Мотото на “Франсис” е :”Доброто сладко е преди всичко добър плод.”
Подбрани са само най-добрите сортове, заради техните изключителни вкусови качества!
Варенето на плодовете се извършва в малки медни казани и се разбъркват с шпатули от букова дървесина.
Използва се само кафява тръстикова захар, в много умерени количества.
Процесът на пастьоризация е по рецептата на техните баби, чрез обръщане на бурканите.
Не се добавят консерванти.
Занаятчийските конфитюри на Франсис Мио, са истински “плодови изкушения”.
Ани Велева (потвърден клиент) –
Това сладко е много вкусно. Поръчах си го преди няколко дни и го пробвах на препечена филийка с малко масло. Факта че няма семки го прави супер кремообразно и вкусно.. Определено ще тествам и други вкусове.