Описание
Историята на Bresse bleu е тясно свързана с италианската имиграция в района на Лион. Когато сиренето Gorgonzola престава да се внася във Франция, няколко млекопреработвателни предприятия в Bresse, по инициатива на италиански сиренари, които са преминали границата, започват да запълват празнината. Те създават сиренето “saingorlon” със сини жилки, вдъхновено от италианската рецепта за сирене. След закупуването и прегрупирането на млекопреработвателните предприятия, в началото на 50-те години на ХХ век това сирене се превръща в Bleu de Bresse – име, което вече е общоприето, а през 1952 г. – в Bresse Bleu – марка за качество. Произведено от пълномаслено краве мляко, сиренето Bresse Bleu има същата кремообразна текстура и мраморен син цвят като италианското сирене. Но сиренето Bresse е по-удобно за консумация: кората му е покрита с бял пух и се предлага “на парче” в различни размери.
МЛЯКО
●
Краве пастьоризирано мляко
ТИП СИРЕНЕ
●
Меко синьо с благородна плесен
ПРОИЗХОД
●
Франция
ВКУС
●
Сметанов, горски гъби
ХАРАКТЕРНОСТ
●
Без добавки и консерванти. Вегетариански и без глутен.
СЪЧЕТАНИЕ
●
Пино Гри, Ризлинг, Гевюрцтраминер
Отзиви
Все още няма отзиви.