Описание
Хлябът е първият видим признак за истински добрата трапеза.
“Pain et Tradition” е френска фамилна пекарна компания, която следва стара традиция. Мотото им е : “Вкусът, това е всичко” и много заслужено, защото ценностите и качеството им се основават на следните принципи:
Съставките
Техните брашна са традиционно френски или с био произход
Използват само сол от Геранд
Техният квас е с произход от собствени култури
Използваната вода се пречиства в регенерационна станция тип “Елиза”
Всичките им семена са с органичен произход
Принцип на работа
Замесването на тестото се извършва според клaсически, стар метод на производство.
Какво означава класически стар метод на работа?
Оптимална хидратация на тестото
Много ниски нива при дозировката на мая
Използване на истински, жив квас
Бавно и кратко месене на тестото
Дълга ферментация на стайна температура от 23-24 °С.
Ръчно разделяне и оформяне на питките
Печене в каменна пещ, без вентилация
Никакви добавки или подобрители в брашното
Резултатът: Следването на тези принципи, води до нисък гликемичен индекс на хляба:
I.G. 35-46 в сравнение с останалите масови и био хлябове с гликемичен индекс I.G. 65-80
Отзиви
Все още няма отзиви.