Описание
Историята разказва, че един влюбен овчар бил разсеян от красива овчарка. Забравил ръжения хляб и овчето сирене в пещерата Комбалу, където си почивал, и тръгнал да преследва момичето. След известно време той се върнал в пещерата и открил, че храната му е покрита със синьо-зелена плесен. Така се ражда сиренето Рокфор.
Днес Fromagerie Papillon поддържа традицията на това сирене, като произвежда собствено сирене със ЗНП в подножието на Комбалу (в Авейрон).
Сиренето отлежава традиционно в естествени пещери (минимум 14 дни), което придава красивите наситени сини жилки, така характерни за рокфора, с неповторим наситен вкус и топяща се текстура.
Сиренето Рокфор е идеално за поднасяне в края на храненето, във верини като аперитив или върху препечен хляб. То може да бъде перфектното допълнение към вашите десерти или може да се превърне в основна съставка на вашите сосове.
МЛЯКО
●
Овче сурово мляко
ТИП СИРЕНЕ
●
Полуотлежало
ПРОИЗХОД
●
Франция
ВКУС
●
Млечен, ядков, пасторален
ХАРАКТЕРНОСТ
●
Без добавки и консерванти. Вегетариански и без глутен.
СЪЧЕТАНИЕ
●
Просеко, Шампанско, Совиньон Блан
Отзиви
Все още няма отзиви.