Описание
Не, Абонданс не е като сиренето Бофор, макар че има няколко общи отличителни черти със своя съсед от Haute-Savoie: същата извита навътре вдлъбната повърхност, същата дебела, леко влажна кора с кафяви отблясъци, известна като “croûte morgée”, същата интензивност на аромата и вкуса. По отношение на методите на производство обаче то е по-скоро в унисон със сирената Gruyère и Raclette.
Тестото му е по-меко и се консумира по-бързо, като 6 месеца са достатъчни, за да достигне оптималния си вкус. Характерното за Абонданс е лекият нюанс на горчивина, който дава приятно усещане за свежест в устата.
МЛЯКО
●
Краве сурово мляко
ТИП СИРЕНЕ
●
Полуотлежало 4 месеца
ПРОИЗХОД
●
Франция
ВКУС
●
Наситен и изразителен
ХАРАКТЕРНОСТ
●
Без добавки и консерванти. Био и Вегетарианскo.
СЪЧЕТАНИЕ
●
Сира, Марсан, Русан, Шампанско
Отзиви
Все още няма отзиви.