Описание
Сиренето Реблошон, което се произвежда в провинция Савоя, се смята за едно от най-старите френски сирена. Реблошон е от категорията неварени пресовани сирена от краве мляко.
Сиренето Реблошон трябва да отлежава най-малко 18 дни, но достига пълна зрялост след 4-5 седмици. Зряло е, когато кората му е добре оформена, което предполага нежно и кремообразно тесто.
Става прочуто благодарение на савойския тартифлет – ястие, което се прави от картофи, лук и бекон запечени на фурна със сиренето.
Друг начин да се насладите на сиренето е да го поднесете на плато, придружено от други сирена, като Том, Абонданс, Бофор, Камамбер, селски хляб, смокини и грозде. Ще оцените деликатността и сладостта на вкусовете му, особено особено ако го комбинирате с лешници.
Съхранявайте сиренето при температура между 4° и 8°С и го извадете един час преди дегустация, за да разгърне аромата и кремообразната си структура.
МЛЯКО
●
Краве сурово мляко
ТИП СИРЕНЕ
●
Меко с мита коричка
ПРОИЗХОД
●
Франция
ВКУС
●
Млечен, рустикален, лешников
ХАРАКТЕРНОСТ
●
Вегетариански, без добавки и консерванти.
СЪЧЕТАНИЕ
●
Пино Блан, Ризлинг, Гевюрцтраминер
Отзиви
Все още няма отзиви.