Описание
Родното мястото на тези елегантни тарталети е Белем. Тогава районът е градска енория, а сега е квартал на Лисабон, намирайки се на запад от центъра на столицата.
Рецептата за Паштеис де Ната е създадена от монасите в манастира Жеронимош, който днес е основна туристическа атракция и обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
По това време монахините и монасите използвали белтъците за да колосват дрехите си, а останалите от яйцата жълтъци се превръщали в основна съставка за невероятни десерти.
Монасите започнали да продават своите сладкиши, когато нуждата от допълнителни доходи в подкрепа на манастира била особено остра.
Когато през 1834г. манастирът в края на краищата затворя, рецептата е продадена на бъдещите собственици на Fábrica de Pastéis de Belém, която е открита през 1837г.
Отзиви
Все още няма отзиви.