Описание
Зехтинът на Шато д‘ Естублон е ценна историческа наследственост и се превръща в едно от най-известните наименования в долината „Vallée-des-Bаux-de-Provence“.
Както при вината, различните сортове маслини даряват свой индивидуален аромат на крайния продукт. Шато д‘ Естублон предлага моновариации и купажи, като Bouteillan, Salonenque, Grossane, Béruguette или дори Picholine, които са много нетипични сортове маслини, но допълващи се отлично вкусово.
След като реколтата се прибере, всеки сорт претърпява отделно и внимателно развитие. Маслобойната на Естублон е много модерна и позволява перфектна проследимост на всяка партида. Съвременната мелница за зехтин дава възможност да се ограничи времето между прибирането на реколтата и окончателното производство на маслата до 24 часа, което е ключов елемент за гарантиране на тяхното ароматно качество.
Маслиновото масло с чесън е често употребявано в средиземноморската кухня. Най-добре си партнира към следните ястия: Супа от моркови и бекон, овкусена с чеснов зехтин. Хапки или брускети в стил крекери със зехтин, чесън и магданоз. Картофено пюре подправено със зехтин с чесън. Червено месо, мариновано в зехтин с чесън преди да се пече на скара. Овче сирене полято с чеснов зехтин и пипер Еспелет.
Отзиви
Все още няма отзиви.