Описание
Зехтинът на Шато д‘ Естублон е ценна историческа наследственост и се превръща в едно от най-известните наименования в долината „Vallée-des-Bаux-de-Provence“.
Както при вината, различните сортове маслини даряват свой индивидуален аромат на крайния продукт. Шато д‘ Естублон предлага моновариации и купажи, като Bouteillan, Salonenque, Grossane, Béruguette или дори Picholine, които са много нетипични сортове маслини, но допълващи се отлично вкусово.
След като реколтата се прибере, всеки сорт претърпява отделно и внимателно развитие. Маслобойната на Естублон е много модерна и позволява перфектна проследимост на всяка партида. Съвременната мелница за зехтин дава възможност да се ограничи времето между прибирането на реколтата и окончателното производство на маслата до 24 часа, което е ключов елемент за гарантиране на тяхното ароматно качество.
Маслиновото масло с босилек е много известно в средиземноморските рецепти. Най-добре си партнира с класическата доматена салата Капрезе с моцарела, рукола и босилек. Тартар от омар с рикота, морска сол, балсамов оцет и босилек. Варени ньоки със сол от зехтин с босилек и настъргано пекорино. Риба на скара със сос от пресен спанак с босилек. Пилешко фрикасе с карамелизиран лук, овкусен с босилеково масло и чесън. Ягодово карпачо с парченца босилек и меренге.
Отзиви
Все още няма отзиви.